-
RSS

Recente posts

Pasen bij Poppedijntje
De Kiddy Bus
Nieuwe Bedjes
De paashaas
Kerst

Categorieën

Avonturen bij Poppedijntje
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Pasen bij Poppedijntje


De Paashaas

Vrijdagmiddag 27 maart waren alle Poppedijntjes, samen met hun papa, mama of zelfs oma, bij 't Zand om onze paashaas te helpen zoeken naar zijn eitjes. Hij was ze allemaal verloren en hij had onze hulp gevraagd om ze weer te vinden en met succes want al snel zat zijn hele mandje weer vol met gekleurde paaseitjes. Er zaten zelfs enkele gouden eitjes bij en al snel kwamen we erachter dat er in de gouden eieren een stukje van een schatkaart verborgen was. De paashaas had namelijk ergens zijn schat verstopt maar hij was bang dat hij zou vergeten waar.

De Kiddy Bus

Sinds kort staat de gang erg vol. Want er staat een nieuwe kiddy bus. Omdat er veel kleine kindjes bij zijn gekomen die nog niet (zo ver) kunnen lopen en de trein toe was aan wat verbeteringen, ben ik uitgekomen bij deze leuke bus. En wat een succes is het. Alle kindjes van klein naar groot zijn er nu al dol op en vinden het heerlijk om met de bus op pad te gaan!

Nieuwe Bedjes

Door de trieste en tragische gebeurtenissen bij collega gastouders in de buurt ben ik zelf ook nog kritischer gaan kijken naar mijn eigen opvang. En dan met name de slaapmogelijkheden. Het is bekend geworden dat de baby’tjes die helaas zijn komen te overlijden allebei in een campingbedje sliepen en dat was gelukkig hier al niet zo. Hier sliepen alle kindjes altijd al in een normaal ledikantje.
Maar nu heb ik twee nieuwe goedgekeurde stapelbedjes aangeschaft die ook gebruikt worden op andere kindercentra.

De paashaas


De paashaas had alle Poppedijntjes dit jaar een kaartje gestuurd dat hij even langs zou komen om voor alle kindjes iets lekkers te brengen. We moesten met zijn allen naar 't Zand in Alphen komen. Maar oh jee toen we daar aankwamen had de paashaas een groot probleem. Hij was al zijn eitjes verloren doordat hij was geschrokken van een grote hond die in zijn staartje wilde bijten.Natuurlijk hebben alle Poppedijntjes de paashaas geholpen met zoeken en waren alle eitjes al snel weer terecht. De paashaas was zo blij dat hij als beloning voor iedereen een tasje vol met lekkers had! 

Kerst

Alle poppedijntjes wensen u een heerlijke kerst en een betoverend 2014!!

Herfst bij Poppedijntje

Herfst bij Poppedijntje
 
De zomer is weer voorbij en dat betekent dat we afscheid hebben genomen van het buitenzwembadje, niet meer kunnen glijden op de waterglijbaan en dat ook de lange avonden heel snel korter worden. Maar het betekent ook dat de herfst er weer is. Tijd voor een heleboel andere leuke dingen dus.
Paddestoelen zoeken, bladeren op de grond verzamelen om mooie dingen mee te knutselen en kastanjes rapen.
Natuurlijk mag in de herfst een bezoekje aan het bos zeker niet ontbreken.
Met een groepje Poppedijntjes trokken we in de vakantie onze oude kleren en onze regenlaarzen aan en zo gingen we op pad.

Vlinders

Het is alweer een hele tijd geleden sinds onze laatste blog. Maar we hebben met z'n allen heerlijk genoten van de vakantie en het prachtige weer.
Inmiddels zit iedereen weer in zijn gewone ritme, papa & mama weer aan het werk, grote broers en zusters naar school en de poppedijntjes komen weer gezellig hier spelen.
Gelukkig is het weer nog steeds heel erg goed daarom zijn we nog lekker veel buiten te vinden. Om in de zandbak te spelen, buiten te eten, tenten te bouwen maar ook de waterglijbaan is uitbundig getest.

Naar de kinderboerderij

We hebben het lekker druk gehad de afgelopen tijd. Zo zijn we natuurlijk bezig geweest om voor alle mama’s iets leuks in elkaar te knutselen. En volgens mij is dat helemaal gelukt. Er was zelfs een mama die een zelf gemaakt gedicht kreeg. Van iemand waarvan ik het misschien wel niet had verwacht.  We zijn ook bezig geweest met het thema "Lente". We hebben zaadjes geplant, kikkerdril zien veranderen in kleine kikkervisjes, knutselwerkjes gemaakt en leuke verhaaltjes en liedjes geleerd.

Pannenkoekendag bij Poppedijntje


Op 15 maart was het Nationale Pannenkoekendag en zo'n heerlijke, belangrijke dag konden wij bij Poppedijntje natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Het idee van pannenkoekendag is dat het dé dag is waarop we onze oudere medemens in het zonnetje zetten met zelfgebakken pannenkoeken! Dus gingen we 's ochtends al op tijd naar de winkel om alle ingredienten te gaan kopen. Melk, bloem, eieren, boter, krentjes, wat zout...alles nemen we mee. Als we weer terug zijn, gaan we eerst een geschikte outfit voor onszelf knutselen want als echte koks hebben we natuurlijk ook een echte koksmuts nodig.

Poppedijntjes versus de Waterpokken

De sneeuw is weer verdwenen, de wereld is weer groen en het weer is herfstachtig. En om lekker in de herstsfeer te blijven lijken de  Poppedijntjes ook  bijna allemaal op mooie paddenstoeltjes. Alleen in plaats van “rood met witte-stippen” zijn ze “wit met rode-stippen”. Er is hier namelijk een heuse waterpokken epidemie uitgebarsten en alle kindjes die ze nog niet hadden gehad, die hebben ze nu. We hebben hier nu dus even een “niet krabben maar zachtjes wrijven” beleid want het akelige van die pokjes is dat ze verschrikkelijk jeuken. Gelukkig helpen de kinderen  elkaar er echt doorheen want  als één van de kinderen toch dreigt te gaan krabben worden ze daar door een lotgenootje meteen op gewezen en word ik ingezet met mijn verkoelende mousse om de jeuk wat te verlichten.  Samen gaan ze de rode pukkeltjes te lijf en samen overwinnen ze die kleine, gemene pokjes en het voordeel is dat ze (bijna) zeker weten dat ze dan zo bang zullen zijn dat ze nooit meer terug durven komen.