-

Even voorstellen:

Poppedijntje wordt sinds 01-01-2007 gerund door:
Jenny Hamels-Kocx .

Ik ben 36 jaar en in het bezit van alle benodigde diploma's ,  een VOG en een erkend diploma EHBO.

Samen met mijn man Freddy en twee dochters Jony (03-12-2003) en Julot (05-11-2011) woon ik in Gilze.
Voordat als ik zelfstandig gastouder begon, heb ik een aantal jaren in verschillende kindercentra gewerkt en ervaring opgedaan.
Na de geboorte van mijn oudste dochter ben ik als gastouder begonnen. Omdat ik graag zelf voor haar wilde zorgen maar ook omdat ik vind dat er binnen andere vormen van kinderopvang een belangrijk stuk ontbreekt. En dat is het persoonlijk contact met ouders en kind. Als gastouder bouw je echt een band op met de kinderen en ook met de ouders. Je hebt voldoende tijd en ruimte om elk kind voldoende liefde, zorg en aandacht te geven. En dat is heerlijk en iets waar ik ontzettend van geniet, elke dag opnieuw.
Mijn ideaal is dat kinderen opgroeien in een veilige, sfeervolle omgeving, met mooie materialen en veel liefdevolle aandacht. 
Toch moeten kinderen ook altijd de kans krijgen om zelf op onderzoek uit te gaan en hun eigen leermeester te zijn. 
Als volwassene en opvoeder ben ik ervoor verantwoordelijk dat dit op een veilige manier gebeurd. De kinderen krijgen hier veel zelfvertrouwen van en groeien zienderogen, maar zullen niet snel iets doen waar ze niet aan toe zijn. Ik stimuleer de positieve, krachtige ontwikkelingen zo goed als ik kan en leer de kinderen om zelfstandig te spelen en te helpen in de huishoudelijke taakjes die ze mij zien doen. Zo creëren ze vaak zelf hun ideale dagritme en kan ieder kind zijn of haar eigen ontwikkeling doormaken. Regelmatig bak ik met de kinderen vanaf 2 jaar een cake, taart of koekjes. Hier beleven de kinderen veel plezier aan. Dat ze hun zelfgemaakte traktaties thuis kunnen delen met papa en mama is dan een grootse beloning.

Kinderopvang is in de huidige tijd onvermijdelijk, maar het is wel zaak dat je ervoor zorgt dat binnen die opvang zoveel mogelijk stabiliteit, zorg, liefde en aandacht is voor het opgroeiende kind. 

We zijn gevestigd in de Molenstraat in Gilze vanaf 01 januari 2007. Dit is helemaal aan de buitenrand van Gilze waardoor het zeer gemakkelijk bereikbaar is vanuit omliggende plaatsen; Tilburg, Breda, de Reeshof, Rijen, Riel, Goirle, etc. en ook vanuit de A58 en de ringbaan van Tilburg.

Ik combineer de voordelen van professionaliteit van een kinderdagverblijf met de huiselijkheid van gastouderopvang. We maken gebruik van degelijke en verantwoorde speelmaterialen zoals je deze ook op de speelzalen en scholen zult vinden.

Ik werk samen met een gastouderbureau. Dit betekent dat de opvang hier een erkende vorm van opvang is zodat u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. We zoeken samen naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

We gaan indien mogelijk, iedere dag naar buiten. De kinderen kunnen spelen in de tuin of in het speeltuintje op het speelveld tegenover mijn huis. De kinderen die aan mijn zorg zijn toevertrouwd krijgen de tijd voor vrij spelen maar ook besteden we aandacht aan groepsactiviteiten. Zo leren kinderen spelenderwijs om rekening te houden met elkaar en natuurlijk om samen te spelen.

Er is er een pedagogisch beleidsplan vanuit het gastouderbureau waar ik achtersta. Dit beleidsplan kunt u opvragen bij het gastouderbureau. Ook moet ik voldoen aan de eisen zoals deze gesteld worden door de GGD en het gastouderbureau. Hierop wordt ieder jaar opnieuw gecontroleerd.

Ik wil de kinderen stimuleren in hun eigen fantasie door ze van alles te laten maken, tekenen enz. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan thema's zoals moederdag, kerst, verjaardag etc.